Vårt hållbarhetsarbete

För Nudient är hållbarhet en hygienfaktor. Under 2022 kommer vi genomföra ett större förändringsarbete där hållbarhet genomsyrar företagskulturen och står som en grundpelare i beslutstagande.

100% Återvinningsbar Förpackning

Vi har uteslutit plast i alla våra förpackningar, och de är 100% återvinningsbara. Vi erbjuder även fossilfria leveransalternativ på majoriteten av våra marknader.

Vårt Syfte

En viktig hållbarhetsaspekt är produktens livslängd och användningsområde. För oss är det viktigt att det vi erbjuder har ett tydligt syfte: att ta fram våra produkter ska vara försvarbart. Våra skal och accessoarer är framtagna för att skydda andra, mer värdefulla produkter. Under användningsfasen är det därför viktigt att vårt utbud håller hög kvalité - för att undvika att våra kunders teknologi skadas och måste ersättas.

Medvetna Materialval

Vi arbetar tidigt i våra produktutvecklingsprocesser med att undersöka alternativa material och lösningar för att göra ett mindre avtryck på miljön. I vår BOLD-kollektion är basen tillverkad i 100% återanvänd PC-plast.

Ecologi

I samarbete med Ecologi investerar vi i plantering av träd i Amazonas, samt i ett projekt som arbetar med hållbart skogsbruk i Madre de Dios regionen i Perus regnskog.

Bidra till ett bättre liv för andra

Nudient sponsrar organisationen Hand-in-hand. De arbetar med entreprenörskap som ett effektivt, långsiktigt och hållbart sätt att bekämpa fattigdom.

Nudient x The Humble Co.

Som ni vet är hållbarhet ett av våra kärnvärden. Tack vare vårt fantastiska produktteam använder vi oss redan utav plastfria förpackningar, vår Bold-kollektion är tillverkad av 100% återvunnen PC-plast och vi gör för närvarande de sista testerna innan vi lanserar vårt Thin skal i 100% återvunnen PC-plast. Fantastiskt, eller hur? För att vidareutveckla vårt hållbarhetsarbete har vi bestämt oss för att samarbetat med The Humble Co.

The Humble Co. har sedan 2013 lett en revolution inom miljövänliga hygienprodukter. Samtidigt som de är fördelaktiga och tillgängliga för alla att använda, är de framför allt snälla mot vår planet. Utvecklad av tandläkare med ett handtag gjort av 100% bambu. Häng på och kickstarta din miljövänliga vårdresa.